top of page

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΤΡΙΑΣ

Το Ο.Δ.Ε. (Εφορευτική Επιτροπή) για την ανάδειξη Διευθύντριας του «Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην φροντίδα τραύματος και στην ασφάλεια ασθενή – ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ.» (Laboratory of Education and Research of Trauma Care and patient safety - LabeduTraumaCare) του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σας ενημερώνει ότι:

1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 και ώρα από 11:00 π.μ. έως 13:00 με ηλεκτρονική ψήφο.

2. Η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του ελληνικού δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). Η «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

3. Στο ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ. έχει τοποθετηθεί και υπηρετεί ένα μέλος Δ.Ε.Π., σύμφωνα με το αρ. 8/20-

10-2021 (θέμα 6Δ) απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης της Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας. Κατά συνέπεια, θεωρείται μη αυτοδύναμο και το εκλεκτορικό σώμα απαρτίζεται από το σύνολο των μελών Δ.Ε.Π., πλήρους και μερικής απασχόλησης, ανεξαρτήτως βαθμίδας, που υπηρετούν στην ακαδημαϊκή μονάδα (Τμήμα Νοσηλευτικής) που εντάσσεται το εργαστήριο κατά τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, εξαιρουμένων όσων τελούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ή σε άδεια άνευ αποδοχών σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4957/2022 [περ. β της παρ. 4 της αρ. 123024/Ζ1/06-10-2022 (Β΄5220) Κ.Υ.Α.].

4. Η ψηφοφορία είναι καθολική, άμεση και μυστική.

5. Κατά τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κάθε εκλογέας δύναται να επιλέξει

έναν (1) υποψήφιο.

6. Μέσω του συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» αποστέλλεται ειδικό - εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους εγγεγραμμένους εκλογείς, το οποίο περιλαμβάνει τη μοναδική εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) στην οποία ο εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία. Κάθε εκλογέας μπορεί, πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, να απευθυνθεί στο Ο.Δ.Ε. ήτοι Μονομελής Εφορευτική Επιτροπή, σε περίπτωση που δεν παρέλαβε καθόλου ηλεκτρονικό μήνυμα ή αν αυτό είναι εσφαλμένο ή ελλιπές ή αν ο εκλογέας έχει εσφαλμένως παραλειφτεί από το εκλογικό σώμα.

7. Ο ψηφοφόρος, αφού καταχωρίσει την ψήφο του στο ηλεκτρονικό σύστημα, λαμβάνει μια

ψηφιακή Απόδειξη Καταχώρισης Ψήφου. Η Απόδειξη αυτή αποτελεί μοναδικό κρυπτογραφικό τεκμήριο της συμμετοχής του στη ψηφοφορία, και θα πρέπει να κατατίθεται μαζί με κάθε τυχόν ένσταση του εκλογέα προς το Ο.Δ.Ε. Ο ψηφοφόρος μπορεί να καταχωρήσει εκ νέου ψήφο όσες φορές το επιθυμεί. Κάθε ψήφος λαμβάνει ξεχωριστή Απόδειξη Καταχώρισης Ψήφου και ακυρώνει την προηγούμενη ψήφο και την απόδειξή της. Στα δε τελικά αποτελέσματα προσμετράται μόνο η τελευταία ψήφος που έχει καταθέσει ο ψηφοφόρος, χωρίς καμία απολύτως βλάβη του απορρήτου.

8. Με τη λήξη του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος ψηφοφορίας το σύστημα «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» παύει να δέχεται και να καταχωρίζει νέες ψήφους.

9. Η μοναδική υποψήφια εκλέγεται αν ψηφιστεί από το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των μελών του εκλεκτορικού σώματος [παρ. 2, άρθρο 48 του ν. 4957/2022 (Α’ 141)] που συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο:


Comments


bottom of page